bip.gov.pl
A A A K

SmodBIP
To jest wersja archiwalna z dnia 03.05.2015, zobacz aktualną wersję tej strony.
Zmiany wprowadzono z powodu: Edycja danych

Pracownia kulinarna

Pracownia kulinarna: podczas zaj uczestnicy poznaj sposoby przyrzdzania potraw, sprzt gospodarstwa domowego i zasady posugiwania si nim, estetycznego nakrywania stou, higieny wykonywania i spoywania posików. W toku zaj nabywaj te umiejtnoci dokonywania zakupów, planowania i gospodarowania oszczdnoci, poznawania wartoci pienidza, gospodarowania i przeznaczania do przydatnoci posiadanych artykuów i produktów ywnociowych. Uczestnicy poznaj zasady higieny osobistej i bezpieczestwa pracy oraz ucz si systematycznego porzdkowania stanowiska pracy i pracowni.

Potrawy przygotowane w pracowni uwietniaj róne uroczystoci organizowane przez DS: Wielkanoc, Dzie Rodziców, Spotkanie Wigilijne, zabawy taneczne i zawody sportowe.

Zajcia w pracowni pozwalaj na osignicie wikszego stopnia autonomii oraz zwikszenie umiejtnoci manualnych i percepcyjnych.



Opublikował: Violetta Skorupska
Publikacja dnia: 03.05.2015
Podpisał: Violetta Skorupska
Dokument z dnia: 03.05.2015
Dokument oglądany razy: 1 272